Bill

Bull

lördag 29 maj 2010

168 timmar

Eller en vecka, det är tiden man har gått på torrfoder. Hungern är det inget problem med, utan det är när man skall göra något aktivt det blir jobbigt, kraften rinner ur en väldigt snabbt. Samt att luktsinnet verkar ha blivit bättre, när man tycker att en banan luktar jättegott så börjar det bli illa.

Dagens lista är nästan helt klar.
* Bilbarnstol - Check
* IKEA - Check
* Grill (som jag inte kan använda på 2 veckor till) - check
* etc - Semi-Check

Imorgon har vi ytterligare en lista, men den är väldigt kort.

Mitt emot mig när jag skriver detta sitter min största supportern med en pizza och oliver. HEJA Heja... :)

Bull, 7 dagar klart. Minst 7 kvar.
Vi ses i marschallens skugga.

fredag 28 maj 2010

Woho!

Bättre resultat än vad jag trodde. Ketos stadiet däremot som både Bill & Bull har sett framemot har uteblivit. Antar att vi är lite...annorlunda.
Däremot har nog Bill hamnat i ett förnekelsestadie.

För att kommentera Bills inlägg, så måste jag säga att jag skulle lätt kunna tänka mig ett glas vin och en god ceasarsallad. Eller en bit bra kött med sallad.

Hursomhelst. En vecka avklarad, eller nästan jag startade på Söndagen, Bill startade på lördagen. Imorgon är det mycket att göra, jag och supportern har skapat en lista tillsammans och det blev en del punkter, bland annat

* Köpa Torrfoder
* Åka till IKEA
* medmera....

Låter kul? Njah, sådär skulle jag tro. Men det måste göras.

Får se om jag om jag råkar ut för något sådant här.


Hoppas ni får en alldeles utmärkt fredag. Så höres vi imorgon!

Veckovägning


Jaha, då var det dags förinvägning. Har dieten gett resultat, trots upplevelsen att inte var i Ketos? Jodå, 5 kilo i viktnedgång samt 7 cm runt midjan (om nu mätningen var på samma ställe) är inte så dåligt. Det känns för tillfället mycket motiverande. Målet, att gå ner 10 kg på tre veckor, känns inte omöjligt att uppnå. Detta måste firas. Jag har, ifall om viktreduceringen är tillfredställande, inhandlat mineralvatten. Och just ett stort glas, kallt mineralvatten skall jag njuta av, medans min fru är på lokal och dricker drinkar.

Fredag till trots är jag inte alls sugen på ett glas vin och god mat efter denna stimulerande invägning. 5 kilo på en vecka. Nästan lika bra som hemmagjord rabarberpaj med vaniljsås (och då ingen tråkig köpesås).

torsdag 27 maj 2010

sent

Kom väldigt sent till innebandyn, fick spela i 40 minuter, vilket är bättre än inget.
Efter bandyn kom den traditionella bastu & öl... eller nej, ingen öl nu längre.

- Surt, sa Bull
- Hahhahaaha, sa innebandy vännerna.

Efter att resten hade avnjutit 1-3 öl, så gick de och tog en hamburgare på en pub. Själv drog jag mig hemmåt.

Dagen har varit lång, mycket introduktion för tillfället.
Bill lockade med en burgare på Akkurat, men det visade sig att han bara lurades. TRÅKIGT!

Mitt underbara stöd hemmifrån åt 2 glassar och mer eller mindre hånade mig, men eftersom jag är den förstående person som jag är, så skrattade jag mest åt det.

Tanken lämnades dock snabbt.

Tänkte avsluta med ett glädjeklipp

Tvivel


Ikväll är jag riktigt trött. Fortfarande ingen upplevelse av Ketos. Första gången som jag på riktigt blev sugen på att ta något ur kylskåpet. Bara vetskapen om att min fru skall ha knytkalas här hemma på lördag gör mig grymt sugen på mat. Jag tycker faktiskt att det ett tvivelaktigt sätt att visa sin support på. Med andra ord; jag tvivlar på att detta var en så god idé.

I morgon är det i alla fall veckoinvägning, så jag får fokusera på det och hoppas på att veckan har gett resultat.

onsdag 26 maj 2010

Äntligen!!!


Sitter äntligen och njuter av in iskall jordgubbsshake. Har nu inte ätit något på över åtta timmar och hungern är enorm. Varför då undrar ni? Naturligtvis för att jag var klantig nog att glömma ta med min kvällsmat till jobbet. Men också för att jag i slutet på arbetsdagen hade ett samtal med nya finchefen om gamla fulchefen och hans ageranden i sin nuvarande roll. Ett bra samtal. Sent hemkommen har vi nu, min fru och jag, suttit i möte med en mäklare. Kanske är han den rätta.

Så, Äntligen!!! en kall god kvällsjordgubbsshake för att stilla hungern. Lugn och ro framför datorn med Mr young i högtalarna. En bra dag över lag. Dock ett minus. När skall jag gå in i ketos? Längtar efter att hungerkänslorna skall försvinna och att jag skall kunna uppbringa lite energi.

Tjipp tjipp


"grinigt", säger Bill
"orkeslös", säger Bull

Den här kuren/tävlingen kommer väldigt lägligt. Ni förstår... jag spelar innebandy 1-2 ggr/veckan. Och 1 gång varannan vecka så spelar jag i ett "korpen -ish" system. Och mitt lag förlorade samtliga matcher, jobbigt.

Till nästa säsong bestämde jag mig att jag skall ut och springa/jogga 5 kilometer 2-3 gånger i veckan, för att kunna hålla uppe orken under bandymatcherna, till följd av detta hoppades jag på att bli lite lättare också.

Så man kan säga att jag kanske lyckas med både målen med detta. Gå ner lite och få bättre kondition.

Nu är det knappt en månad kvar, sedan händer något stoooort.
För att förbereda mig så lyssnar jag lite på en av mina favoriter, dagens klipp blev därför detta.

Vet dock inte om han hade allt för mycket man kan ta med sig in i framtiden i detta klipp. Jag får helt enkelt googla lite.
Jag påbörjade en bok från den danska familje terapeuten Jesper Juul "


Jag får återkomma till boken lite senare i bloggen, men jag har hört mycket bra om boken.

Tjipp tjipp

tisdag 25 maj 2010

Man ist, was man isst


"Nog blir det alltid bättre, men bra lär det aldrig bli." Så känns det idag. Lite mer ork, lite gladare och inte så sugen på mat. Dock är tillståndet långt ifrån vad jag önskade att det vore.

Att enbart inmundiga pulverrätter får mig att tänka på Feurbachs tes "Man ist, was man isst". Man är vad man äter. Hur ser min omgivning på mig och mina ck-måltider? Hur ser jag mig själv när jag gör ännu en bananshake. Hur ser Bull ut när han suktar efter en baconburgare? Många frågor och så få svar. För tillfället i alla fall...

Orkeslös


Slutsatser från gårdagens joggingrunda
* Jag tappade energi snabbt
* Jag är i urusel form
* Tiden slutade på 30 minuter.

Dagen idag har gått snabbt, kände mig lite seg/trött vid slutet.
Att komma hem och sluta ögonen i 10 minuter var skönt.

Stödet hemmifrån är fortfarande starkt. Luktar gott från köket och jag vet att det fortfarande finns rökt ost i kylen, det har visst av någon underlig anledning tillkommit cheddar ost också. Men jag skall äta entrecóte med svamstuvning och potatisgratäng... Det är det jag skall visualisera iallafall.

Det går ett rykte som säger att Bill skall göra bacon och cheddarburgare den 11/6, ser redan fram emot det. Lite chili i burgaren och det blir den lite som den här, fast med bacon på.

Samma rykte säger att Bill följer sin plan till 100%, så detta kan bli tufft.
Men jag skulle tro att detta redan är avgjort. Game, set, match Helsingborg.

måndag 24 maj 2010

Det går framåt...

Efter gårdagen var jag inte helt "fit for fight" finör arbetet idag. Jag är fortfarande trött, disträ och har svårt för att fokusera. Saken blir inte bättre av att Bulls fru sitter mitt emot mig på jobbet och äter hela tiden. Jag undrar om det inte är så att det hon tömmer kylskåpet på är det hon tar med till jobbet för att fresta mig. Jag har dock hållit mig till ck-soppa hela dagen.

På väg för att hämta dottern på dagis stannade jag till vid Hornstull för att inhandla några nya finfina smaker. Känner mig nu rustad för att möta ännu en dag.

Jag hoppas morgondagen blir betydligt mer energifylld.

By the way Bull; Det verkar som om HIF inte blir så överlägsna trots allt...

Härlig måndag

Dag 2 på torrfoder och mår fortfarande bra. Tänkte ut och jogga nu, sist jag joggade klarade jag rundan på cirka 25 minuter.
Kan mycket väl vara så att när jag börjar att jogga så kommer jag att tappa all energi. Jag får helt enkelt lov att återkomma med resultat imorgon.

Tog mig friheten att lägga till lite länkar. Blev väldigt bra (Om ni frågar mig).

Mitt stöd från hemmaplan är fantastiskt! Min rökta ost försvann igår. Man kan säga att det blir mindre frestelser, vilket passar mig utmärkt för tillfället.

Innan jag avslutar denna text så får jag säga GRATTIS Dave! Ett år kvar, sen är det slut med ungdomsbiljetterna.

Fler bra/dåliga idéer nedan.



Åtta grader i vattnet. Kallt värre.

söndag 23 maj 2010

Ilska

Vad har då dag två att erbjuda? Jo, hunger, utmattning och ilska. Jag är hungrig hela tiden och tänker konstant på mat. Och då är kl bara 17:05 och dygnet har många timmar kvar. Hur mycket mat kan en man tänka på på en dag. Förslagsvis hur mycket som helst.

Som en konsekvens av det minskade kaloriintaget har också all min energi försvunnit. Jag blir utmattad minsta lilla. Bara att bära några lådor två trappor ner skapar ett enormt behov av att vila. Bådar inte gott inför jobbet i morgon.

Och så ilskan, var kommer all denna agression ifrån? Ständigt irriterad och arg. Skäller på alla runt omkring mig hela tiden. Med andra ord, inte världens roligaste människa att leva med för tillfället.

Bara 19 långa matlösa dagar kvar...

Första dagen var fantastisk

Igår bar det av att inhandla mat, eller torrfoder som Lena kallade det, vilket automatiskt i mitt huvud blev kattmat/hundmat. Hursomhelst, detta är vad jag skall leva av tre gånger om dagen i 3 veckor. Efter att läst om de fantastiska smakerna bestämde jag mig för att ta en ostmacka och en kopp kaffe. Sedan blev det promenad längst söder mälarstrand.

Människan är verkligen en fåfängd varelse (Bill och Bull naturligtvis inräknade).
Besök till exempel tantolunden på en fin sommardag och titta lite på alla människor som joggar. Sätt er så att ni är i slutet eller i början till parken. Lägg märke till att tempot är högre så länge de joggar igenom parken. Allt för att folk skall tycka man är duktig, tyst gillande... Härligt!

Efter en fin promenad så gick jag hem och grillade. Medans Bill satt och led, så grillade faktiskt jag. Man skall aldrig gå ut för hårt, då tappar man motivationen.

Kort summering av sporten igår
* Sverige är ute ur hockey VM.
* Skåne dominerar i Allsvenskan. Helsingborg IF vann igår och är ohotad etta på 35 poäng. På andra plats hittar vi Malmö.
* Inter vann Champions League, tråkigt när ett lag vinner med 30% bollinnehav. Två chanser var allt matchens bästa spelare, Milito, behövde för att avgöra.

Avslutningsvis tänkte jag bjuda på följande klipp